Varmepumpe

Du kan i dette blogindlæg blive klogere på, hvordan du med en varmepumpe kan få et billigt alternativ til og få opvarmet din bolig. Du kan herunder også læse om fordele og ulemper ved varmepumper. 

Hvad bruges en varmepumpe til?

En varmepumpe er et varmeanlæg, som igennem jorden og luften kan skabe varme i din bolig. Det er også derfor, at der findes en luft-til-vand og luft-til-luft varmepumpe og jord-til-vand varmepumpen. En varmepumpe er et noget billigere alternativ end de normale opvarmningskilder, og det ses også, at de er bedre for miljøet end andre opvarmningskilder.

Hvad er forskellen på disse varmepumper?

Som nævnt ovenfor er der luft-til-vand varmepumpen og luft til-luft varmepumpen.

En luft-til-vand varmepumpe er god, hvis du ikke har plads til at grave jordslanger ned ude foran din bolig. Denne varmepumpe er forsynet med en blæser, som man kender fra en aircondition. Varmepumpen benytter den varme luft som findes i et rum eller udenfor, og laver igennem dette mere varme. Det ses dog, at denne varmepumpe kan larme, og derfor ikke er den mest praktiske løsning, hvis du bor tæt op af naboen.

En luft-til-luft varmepumpe placeres oftest udenfor din bolig. Denne varmepumpe fungerer på samme måde, som luft-til-vand varmepumpen, og får sin varme igennem den allerede eksisterende varme udeluft eller varmen i din bolig.

Jord-til-vand varmepumpen adskiller sig fra de to ovenstående varmepumper. Denne varmepumpe udnytter jordvarmen fra det øverste lag jord i haven. Der placeres en slange fyldt med væske i jorden. Denne slange bliver opvarmet af den energi som solen giver jorden. Jordvarmen transporteres herefter ud til varmepumpen, som giver varme i din bolig.

Fordele og ulemper ved en varmepumpe

Der er både fordele og ulemper forbundet med alle tre ovenstående varmepumper. En af de væsentlige fordele ved en varmepumpe er at det er et billigere alternativ end de normale opvarmningskilder. Der vil altså blive sparet en del på elregningerne.

Varmepumperne vil også være selvkørende. Det betyder, at du kan læne dig tilbage, og slippe for løbende vedligeholdelse og lignende.

En af ulemperne ved en varmepumpe er, at de larmer en del mere end normale opvarmningskilder. Det kan derfor være smart, at have dem gemt væk i kælderen eller i bryggerset, så de ikke ligger lige op af dit soveværelse. For at en varmepumpe kan fungerer bedst muligt kræver det også, at man har et relativt godt isoleret hus for at kunne opnå den bedst mulige opvarmningseffekt. En varmepumpe koster herunder også relativt meget i betaling, når den købes, men vil på længere sigt være en billigere løsning.

Køb og få installeret varmepumpe

Er du blevet klogere på varmepumper i dette opslag, og tænker at sådan en ville være en god ide for dig? Det kan med stor fordel være klogt, at indhente professionel hjælp til at købe varmepumpen igennem, da det så også vil være muligt at få den ordentligt opsat. På den måde får man den rette rådgivning og vejledning, og er sikker på at alt gøres korrekt.