Understøbning af fundament

Med understøbning af fundament er du med til at sikre huset stabilitet.
Det er vigtigt i forbindelse med sikkerheden, levetiden, samt værdien ved det en dag skulle sælges videre.
Det er vigtigt at du anvender fagfolk, når du skal have foretaget understøbning af fundament.

Hvorfor vælge en gardin bus?

Som så meget andet er det rigtig vigtigt at have et stærk fundament. Fundamentet er den del der enten er over eller under jorden og støtter huset, så det ikke giver sig eller slår revner. Også kaldet sætningsskader.
 
Hvis ikke dit hus står stærkt på et sundt fundament kan det have konsekvenser.
 
Et fundament kan også kaldes en slags underjordisk mur. Denne bærer vægten af hele bygningen ovenpå og det er derfor vigtigt at have et stærk understøbt fundament. 

Hvordan ved jeg jeg har brug for det?

Det er ikke altid til at vide hvornår der er brug for understøbning af fundament, men her er nogle guideline du kan gå efter.

Du kan med fordel gå en runde om huset og se efter revner eller sprækker i selve fundamentet, dette er en typisk tegn på at det er på tide at få en understøbning af fundament. Du kan også se på husets sokkel og kældervægge. Her vil sprække og tegn på sætningsskader også typisk vise sig.
 
Hvis du er i tvivl bør du kontakte et anlægsfirma eller kloakmester, da de vil kunne hjælpe dig med at afgøre hvad du bær gøre.

Anden form for understøbning

Der er andre tidspunkter hvorpå understøbning også er nødvendigt. Dette kan eksempelvis være i forbindelse med en tilbygning eller udbygning. Her kan du ikke bare bygge et solidt hus direkte oven på jorden og særligt ikke hvis det er blød, og vandholdig jord.
 
En anden type understøbning er hvis du skal have sænket dit kældergulv, for som eksempel at isolere gulvet i stuen, eller få højere til loftet i kælderen. Men helt basalt, er understøbning en nødvendig del af alle større bygninger.