Sætningsskader i din bolig

Sætningsskader

Hvad er en sætningsskade?

Sætningsskader, eller sætningsrevner, ses ofte i når ændringer i vejret tørrer jorden under din bolig ud. Det danske vejr er så omskifteligt og lunefulgt, at dette problem ikke er unormalt, og mange personer er udfordret af sætningsskader. Når jorden tørrer ud formindskes områdets volume, hvilket får dit hus til at synke, eller sætte sig.
 
Dele af huset kommer bevægelse, og dermed skabes der spændinger i facade eller murværket. Sætningsskader manifesteres som revner i mure, facade, fundament og sokkel. Hele berørte hus bliver påvirket af dette problem, da sætningsskader kan opleves som både indvendige og ydre skader. I de værste tilfælde kan en hel bygning skride sammen, så det kan betale sig at holde øje med revnedannelser i dit hus.

Hvordan spotter du en sætningsskade?

Sætningsskader rammer oftest gamle bygninger gennem tiden synker sammen, hvilket forsager revnedannelser, som igen leder til skader i murværket og fundamentet. Som det bliver nævnt tidligere findes sætningsskader både som indre og ydre skader. Revner findes som både lige og skrå revner.

Typer af sætningsskader

Generelt kategoriserer vi sætningsrevner indenfor to områder. Dem der udvikler sig, og sætningsrevner, der ikke udvikler sig. Tegn på at dit hus er ramt af sætningsskader er, at fugerne bliver presset ud af murværket, og at stenene knækker og smuldrer. En sætningsskade starter normalt i din boligs fundament og løber op langs soklen for til sidst at ramme murværket.

Hvis revnerne udvikler sig, er det et tegn på at der er tale om en igangværende sætning, og jo hurtigere dette sker, og værre er problemet. Igangværende sætninger skal stoppes så hurtigt som muligt, så potentielle skader begrænses.

Vi arbejder sammen med de bedste murere i Danmark, så hvis du har lagt mærke til unormal revnedannelser i din facade, eller døjer med en igangværende sætningsskade kan du kontakte os, så indhenter vi tre gratis murertilbud til dig. Vi arbejder sammen med murere i hele Danmark, så bor du f.eks i Skodsborg kan vi finde et murerfirma nordsjælland i nærheden af dig.

Indhent et tilbud