Anlægning af fliser

Vil du gerne have gjort noget ved udendørs arealerne i din have, så det kan blive et mere attraktivt sted for dig at være? Eller trænger du til at få gjort noget ved din indkørsel? Så er du kommet til det rette sted. Her bliver du klogere på hvad det kræver at anlægge din have, samt hvornår det er godt med en anlægsgartner.

Fliser i danske haver

Det er ganske få haver hos os danskere, hvor der ikke er fliser. Folk har fliser på terrassen, i indkørslen eller på en sti hen til hovedøren. Fliser er en langtidsholdbar løsning, som kræver forholdsvis lidt vedligeholdelse i forhold til en træ terrasse, som ofte skal træbehandles. 
På terrassen kan du vælge mange forskellige slags af belægning. Dermed er der med mange flotte æstetiske udtryk, som du kan få skabt, når du vælger få anlægning af fliser.

Terrasse

Du kan få mange forskellige fliser og belægninger i forskellige farver og former. Med forskellige former af fliser kan du skabe unikke mønstre og på den måde gøre din terrasse til din egen stil. Du kan også vælge en hel klassisk stil med almindelige 20×10 fliser i en grå farve. Det er det mest sikre valg angående stilarter, og vil også gøre din bolig mere attraktiv når den skal sælges en dag.
 
Hvis du selv ligger anlægger dine fliser, så er det er vigtigt at du få lavet et underlag som er jævnet godt ud, hvor der ikke er nogle fordybninger. Dermed undgår du store vandpytter på din terrasse. Når du har anlagt fliserne, så er det en god ide, at du tager dig tiden til at være grundig med fugesandet, så din terrasse bliver mere stabil. 

Indkørsel

Mange danskere vælger også at få anlagt en flise belægning i deres indkørsel. Her skal du dog være mere varsom på nogle væsentlig punkter. 

Biler er tunge og laver et stor vægt belastning på fliserne. Derfor er det ekstra vigtigt, at du vælger de rigtige fliser, som kan holde til en stort tryk. Det er også vigtigt at du får skabt et jævnt og stabilt underlag. Dermed kan dine fliser blive anlagt jævnt og stabilt, så de ikke begynder at knække eller slå revner.  

Professionelle løsninger med en anlægsgartner

Mange vælger at få en professionel anlægsgartner til at anlægge deres fliser. Det er specielt relevant at få en anlægsgartner til at anlægge din indkørsel. En indkørsel skal generelt kunne holde til mere og det er derfor vigtigt at det bliver lavet ordenligt.
 
Ofte er det minimalt hvad du sparer ved selv at anlægge din terrasse eller indkørsel, da du også skal bruge penge på at leje diverse maskiner og udstyr som det kræver. Med en professionel anlægsgartner sparer du din egen tid og kræfter. Med en anlægsgartner er du sikret et flot slutresultat, da de har den rette knowhow og tilgang til flisebelægning. Vi råder dig kun til selv at gå i gang med sådan et anlægningsprojekt, hvis du selv har grønne fingre eller har erfaringer med anlægning af fliser.