HPFI og HFI

Tjek din HPFI og HFI afbryder

Er din afbryder lovlig?

Ifølge den danske lovgivning skal alle boliger have enten en HFI eller HPFI afbryder. Disse installationer er essentielle for din boligs sikkerhed, da de beskytter hjemmet mod strøm sving og elektriske brænde.

 

Du finder din afbryder i dit hjems el tavle, hvor dens funktion er at lukke for strømmen i din bolig, når den registrer uregelmæssige strømsving. Afbryderen skal fungere optimalt, hvis dens primære funktion skal kunne lykkedes. 

 

At teste og tjekke din afbryder korrekt, kræver professionelt udstyr. Vi anbefaler derfor altid at du kontakter en udlært elektriker eller elinstallatør, når dette skal gøres. Yderligere er det kun autoriseret fagmænd der må foretage lovlige målinger der bruges i forbindelse med forskellige dokumentationer.

 

 

Hos os finder du disse fagmænd, præcist når du har brug for det. Vi sikrer altid at vores samarbejdspartnere har den fornødne viden om komponenter, værktøjer og teknikker. På denne måde er du sikker på at dit problem bliver løst lovligt og korrekt.

Forskel på afbryderen

Når der tales om afbrydere ses der to forskellige typer. Først og fremmest er der HFI-relæet. Dette er en ældre model der hyppigst ses i gamle boliger og bygninger. Denne type afbryder blev udviklet før i tiden, og kan ikke registrere mængden af installationer og elektroniske apparater der findes i mange hjem i dag. Den anden type afbryder er et HPFI-relæ. Dette er den nyere, og alment brugte, type afbryder. Denne kan opfange overgang i strøm, og kan sørge for at større elektroniske apparater, som tv, computer, vaskemaskine eller opvaskemaskinen ikke bryder sammen. Det vil sige, at hvis den elektriske overgang har jævnstrøm Et nyt HPFI-relæ er til gengæld bygget til at agere på overgang fra nye elektroniske apparater – hvilket vil sige, at relæet slår fra, hvis overgangen har jævnstrøm, og sikrer at strømmen ikke løber igennem ledningerne. Begge typer af afbrydere er lovlige, men det kan anbefales at få installeret et HPFI-relæ hvis der i dit hjem på nuværende tidspunkt er en HFI afbryder. Udover at være mere usikker end HPFI afbryderen, er der mulighed for at forsikringen ikke dækker skader der er opstået i forbindelse med mangler på førnævnte afbryder. Er uheldet ude, er du sikret når dit hjem har et HPFI-relæ.

 

Ønsker du en ny afbryder?

Er du i tvivl om din afbryder er lovpligtig? Overvejer du at udskifte din el-tavle med en nyere model eller få foretaget et el-tjek? Vi arbejder sammen med nogle af Danmarks bedste elektrikere og el-installatører. Så hvis du for eksempel har brug for en elektriker i Helsingør, er du sikker på at kunne finde den rette fagmand til at varetage dit projekt.

Fortæl os om dit problem, så indhenter vi tre gratis og uforpligtigende tilbud. Sammen er vi sikre på at opfylde dine behov.

Indhent et tilbud